ESPLAI

Com és la societat en que vivim? Ens identifiquem amb ella? És una societat infantil, jove, adulta o madura? Sentim la necessitat de trencar esquemes caducs d’aquesta societat? O voldríem evolucionar més com a persones humanes i éssers socials?
Fàcilment podríem coincidir en dir que la societat d’avui està canviant molt ràpidament, però és fàcil veure com pel camí podem deixar perdre molts valors necessaris per la convivència i el creixement personal.
Per això, nosaltres voldríem fer quelcom per lluitar en contra de la desaparició i la degradació d’alguns valors. On millor que l’esplai per poder-ho fer? Perquè l’esplai és un esplai per crear tot un procés d’activitats, tallers, campaments...Un lloc d’il•lusions on pirates, bruixes i princeses agafen vida per transmetre valors de solidaritat i cooperació, amb la indispensable participació dels infants, amb els seus desitjos i necessitats. L’esplai és un concepte ampli, que pertany als infants i als monitors.
No és l’escola, és la plaça de la relació, el lloc del veïnatge, del conèixer i fer amics, on es fan activitats (i no només les marcades per un programa rígid) que creen vivències amb esperit de companyerisme i de respecte.
L’esplai no és només un servei, és una eina de suport, una alternativa que dóna resposta a unes necessitats socials.
L’esplai motiva i crea una major qualitat de vida en l’esplai i en les activitats que fem quan no estem a l’esplai, però que les fem millor perquè ens omple de ganes de viure d’una forma més enriquidora i planera.
Parlem d’utopies, d’ideals, de projectes de futur, però del discurs hem de passar als fets. Cal construir ponts que ens facin superar els obstacles.
L’esplai es mobilitza davant el món privat; l’esplai tira cap allò que en diem progressisme: compartir, socialitzar, fer grups...tenir projectes conjunts entre persones diferents, respectuoses i en diàleg.
Partim de l’opció i la tria lliure de l’infant per integrar-se al món de l’esplai. Voldríem ajudar a formar persones que s’integrin en la societat, que esdevinguin crítics, capaços de millorar-la i fer-la seva